Wie verdient een lintje (08-05-2018)

Dit item is verlopen op 31-08-2018.

Opgave voor 1 augustus aanstaande.

Dit jaar zijn er een ongekend aantal lintjes uitgereikt: negen inwoners van de gemeente Zuidhorn zijn tot Lid in Orde van Oranje-Nassau benoemd en een inwoner van de gemeente tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze mensen hebben zich vaak al jaren belangeloos ingezet voor de samenleving en daarom verdienden zij een lintje! Kent u iemand die ook een Koninklijke Onderscheiding verdient?

Voordracht
Om mensen een lintje uit te kunnen reiken, is een voordracht nodig. Daar kunt u voor zorgen. Weet u iemand bij u in de omgeving, die hiervoor in aanmerking komt? De nadruk ligt op de bijzonderheid van de verdiensten. U kunt hierbij denken aan het vele vrijwilligerswerk dat in onze samenleving wordt gedaan: bestuursfuncties in verenigingen en belangenorganisaties, vrijwilligerswerk voor kerkgenootschappen, verenigingen, mantelzorg en ga zo maar door. Kortom, allerlei niet betaalde functies die duidelijk herkenbaar zijn voor de samenleving.

Kent u iemand die een lintje verdient, wacht dan niet te lang met de voordracht. Uw voordracht dient voor 1 augustus aanstaande bij ons binnen te zijn om kans te maken bij de lintjesregen in april 2019. Wilt u iemand voordragen? Neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat via (0594) 50 88 00 of ga naar www.lintjes.nl. Hier vindt u alle informatie over hoe u iemand kunt voordragen.