Westerkwartiergemeenten laten inwoners niet zonder hulp zitten (18-03-2016)

De afgelopen tijd zijn de problemen bij TSN Thuiszorg uitgebreid in het nieuws geweest. In de gemeenten in het Westerkwartier (Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn) voert TSN Thuiszorg de Hulp bij het huishouden uit in opdracht van TSN Begeleiding. De gemeenten in het Westerkwartier hebben een contract met TSN Begeleiding.

Uitstel van betaling
Op 16 maart 2016 is bekend geworden dat TSN Thuiszorg failliet is verklaard. Daarnaast is bekend gemaakt dat ook voor TSN Begeleiding, waarmee de Westerkwartiergemeenten het contract hebben, surseance van betaling is verleend.

Dit zorgt voor onrust onder zowel onze inwoners als de hulpen die de ondersteuning uitvoeren. Dat spijt ons zeer. Als gemeenten vinden wij het vooral van belang dat inwoners de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Daar zetten wij op in.

Niet zonder hulp
Het faillissement van TSN Thuiszorg betekent dat de uitkeringsinstantie UWV de komende zes weken het loon van de hulpen uitbetaalt. Ook de medewerkers die in dienst zijn van TSN Begeleiding kunnen, zolang de surseance van betaling duurt, gewoon hun werk blijven doen. Wij verwachten dat onze inwoners daardoor niet zonder hulp komen te zitten.

Indien dat wel het geval mocht zijn (de hulp komt niet) en inwoners zijn niet in staat dit tijdelijk zelf op te vangen, dan zoeken we samen met de inwoner naar een goede oplossing.

Brief
Dinsdag 22 maart krijgen de inwoners in het Westerkwartier die het betreft een brief over de ontstane situatie.