Technisch probleem in reisdocumenten (16-07-2018)

Dit item is verlopen op 18-08-2018.

Probleem bij productie van aantal paspoorten en identiteitskaarten .

Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt. Het gaat om een klein deel van de paspoorten en ID-kaarten die zijn aangevraagd in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018.

Hoe weet ik of mijn reisdocument dit technische probleem heeft?
Donderdag 12 juli heeft de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) een persoonlijke brief gestuurd naar inwoners die een reisdocument met een mogelijke productiefout bezitten.

Heeft u geen persoonlijke brief ontvangen?
Heeft u geen persoonlijke brief ontvangen en twijfelt u of uw reisdocument dit technische probleem heeft, dan kunt u dit controleren met:

  • De uitgiftedatum op het reisdocument. Het technisch probleem doet zich alleen voor bij reisdocumenten die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018;
  • Het serienummer. De reisdocumenten met een mogelijk technisch probleem hebben een serienummer dat eindigt op 03. Het serienummer vindt u op een paspoort op de eerste pagina boven het persoonsnummer. Het serienummer op een ID kaart vindt u op de achterkant aan de rechterzijde.

Controleren van technisch probleem

Heeft u een brief ontvangen of voldoet uw reisdocument aan bovenstaande 2 punten dan moet de chip van het reisdocument gecontroleerd worden.
U kunt dit zelf controleren via de gratis app BZK-ID. De app is alleen beschikbaar voor Android telefoons en is te downloaden in de Google Playstore.
U kunt uw reisdocument ook laten controleren door de gemeente, u kunt hiervoor tijdens openingstijden langs komen.

Gratis nieuw reisdocument
Wanneer het technische probleem in uw reisdocument zich voordoet kunt u gratis een nieuw reisdocument aanvragen. Dit kunt u tijdens openingstijden regelen, neemt u voor de zekerheid dan wel een pasfoto mee. Dit mag dezelfde pasfoto zijn als bij de eerdere aanvraag.

Ik ga morgen op vakantie. Wat nu?
Reizigers kunnen gewoon op vakantie gaan en bij thuiskomst controleren of zij hun reisdocument moeten vervangen.

Meer vragen?
Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/reisdocument of u kunt bellen met het centrale telefoonnummer 0800-0201046.