Succesvolle campagneweek NIX18Zuidhorn (11-10-2017)

Dit item is verlopen op 31-10-2017.

Zuidhorn deed mee aan de landelijke actie.

Jaarlijks vindt de landelijke campagneweek van NIX18 plaats. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners. Zij hebben als doel mensen bewust maken van het feit dat het normaal is dat je niet rookt en drinkt tot je 18e. Ook gemeente Zuidhorn onderschrijft deze gedachte. Aansluitend op de landelijke actieweek heeft gemeente Zuidhorn van 11 tot en met 16 september 2017 verschillende activiteiten in het kader van NIX18 georganiseerd: NIX18Zuidhorn.

Activiteiten
In de week van NIX18Zuidhorn werden verschillende activiteiten georganiseerd. De jongerenwerkers van SWgZ waren aanwezig op het Lauwers College en Gomarus College om jongeren bewust te maken van het feit dat drinken onder 18 jaar not done is. Zij deelden flyers, pennen en waterflesjes uit en gingen het gesprek over NIX18 met hen aan. Daarnaast werd er via een themapagina in de Streekkrant aandacht besteed aan het onderwerp. Op social media konden inwoners reageren op verschillende stellingen rondom het thema alcohol en jongeren. Buitengewoon opsporingsambtenaren deden controles op het bezit en/of gebruik van alcohol.

Fotowedstrijd
Tot slot was er ook nog de NIX18Zuidhorn fotowedstrijd. Iedere dag stond het NIX18 billboard in een andere plaats in gemeente Zuidhorn. Jongeren konden een foto maken met het bord en deze plaatsen op social media onder vermelding van #NIX18Zuidhorn. Uit alle inzendingen zijn vijf winnaars naar voren gekomen. Wethouder Bert Nederveen reikt dinsdag 17 oktober de prijzen uit aan de winnaars.