Steenbreek Fair (29-05-2018)

Zaterdag 2 juni allereerste Operatie Steenbreek Fair in Noordhorn.

Aanstaande zaterdag, 2 juni, vindt de allereerste Operatie Steenbreek Fair plaats in Tuincentrum Frank Meester in Noordhorn. Dit wordt in samenwerking met het tuincentrum georganiseerd in het kader van Operatie Steenbreek. Op de fair kunnen inwoners informatie en adviezen krijgen over de bijvriendelijke, watervriendelijke en vogelvriendelijke tuin. Er zijn verschillende lezingen, standhouders én natuurlijk(e) leuke aanbiedingen. Gemeente Zuidhorn is aangesloten bij Operatie Steenbreek, een landelijke beweging die de positieve effecten van een groene tuin onder de aandacht brengt.

Om 10.30 uur opent wethouder Henk Bakker van gemeente Zuidhorn het evenement. Daarbij zal hij Frank Meester zelf en Manfred Ham van de Groene Hovenier verwelkomen als de eerste steenbreekadviseurs. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen weten waar ze terecht kunnen voor een advies over een groene tuin. Daarvoor maken we graag gebruik  van de beschikbare kennis van onze eigen ondernemers in de gemeente Zuidhorn. Ondernemers kunnen zich melden bij gemeente als ze ook graag Steenbreek Adviseur willen worden. Stieneke van de Wall van Het Noordererf en Elly Hummel van de Kleine Meeden zijn inmiddels ook aangesloten als officiële Steenbreek Adviseurs.

Wethouder Henk Bakker zegt hierover: “Met minder stenen en meer groen wordt onze gemeente mooier én gezonder. Dat is goed in de openbare ruimte, maar we helpen ook graag onze inwoners die hiervoor willen gaan. Het is fijn dat groene ondernemers daaraan meedoen.”