Pretty Smart POWER Girls uitgezwaaid (20-04-2018)

Wethouders zwaaien Pretty Smart POWER Girls uit.

Om 16.00 uur bij De Molshoop aan de Oosterweg in Noordhorn. Het team vliegt zaterdag 21 april in alle vroegte naar Detroit (VS), waar het van 25 tot en met 28 april deelneemt aan het FIRST Championship LEGO League. Het meidenteam won 4 februari van dit jaar de Beneluxfinale van de FIRST LEGO League (FLL®) in Leeuwarden. Het team bestaat uit zes meiden van 11 tot 14 jaar, waarvan vijf in de gemeente Zuidhorn wonen.

Wereldkampioenschap
De meiden nemen volgende week in Detroit deel aan de FIRST Championship, met ongeveer 10.000 deelnemers, om te laten zien wat ze kunnen. Om daar te komen was nog flink wat geld nodig voor de vliegtickets en hotelkosten. Op 7 februari hebben de meiden uit handen van Henk Bakker en Fred Stol al een cheque mogen ontvangen van € 6.000,- voor de vliegtickets. Hiermee is een voorspoedige fondsenwerving in gang gezet en is het gelukt om het benodigde bedrag bijeen te brengen.

First Lego League
De FLL® (www.firstlegoleague.nl) is een wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken en toe te passen in verschillende opdrachten. Daarnaast is ook de uitwerking van een duurzaamheidsthema een verplicht onderdeel.

Verbinden
Wethouder Kenniseconomie en Innovatie Fred Stol: “Vanuit de gemeente zijn we blij en trots dat we zulke innovatieve jonge denkers en doeners hebben. We hebben de meiden kunnen verbinden met ondernemers in de installatiebranche en onderwijsinstellingen. Dit is een mooi voorbeeld van wat wij binnen ons Living Lab Zuidhorn nastreven, namelijk het verbinden van partijen.”

Wethouder Duurzaamheid en Onderwijs Henk Bakker: “Het is geweldig dat de meiden het WK staan, allereerst voor hun eigen team, maar toch ook als visitekaartje voor onze mooie gemeente en het Westerkwartier. We hebben grote bewondering voor de manier waarop zij laten zien hoe ver je kunt komen als je samen talent ontwikkelt. Ook vinden we het fantastisch dat de meiden oplossingen aandragen om het gebruik van drinkwater te beperken. Deze zijn echt toepasbaar en worden door de branche en de praktijk met open armen ontvangen.”

Meekijken
Via deze link kunt u live meekijken met het meidenteam.

Nederlandse tijd:
donderdag 26 april
Jury rondes:
-              Project 15.10 uur
-              Robot design 15.30 uur
-              Core values 15.50 uur

Oefenrondes robottafel
-              (Tafel 15) 18.35 uur (ronde 22)
-              (Tafel 13) 19.40 uur (ronde 29)
-              (Tafel 12) 20.45 uur (ronde 36)

Vrijdag 27 april
Official robottafel