Meer dan de helft van de kavels fase 2B Oostergast in rap tempo gereserveerd (15-02-2017)

In de populaire woonwijk Oostergast in Zuidhorn is er steeds meer vraag naar bouwkavels waar particulieren hun droomhuis kunnen bouwen.

Meer dan de helft van de kavels fase 2B Oostergast zijn gereserveerd. In de afgelopen maanden worden deze kavels  in rap tempo onder optie gezet. Geïnteresseerden melden zich wekelijks bij Jos Kremer, makelaar in het dorp Zuidhorn. Fase 2B heeft inmiddels nog maar één van 11 kavels te koop staan en nog een tweekapper CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

Overal in Nederland vermindert de gemiddelde verkooptijd van woningen en kavels. In Zuidhorn is de gemiddelde verkooptijd nog korter: 108 dagen landelijk tegenover 91 dagen in Zuidhorn. Bij de projectmatige woningen in de Oostergast is de verkooptijd nog korter. De 26 projectmatige woningen aan de Propusstraat, waarvan de bouw in april start, zijn binnen twee maanden verkocht. Afgelopen vier maanden heeft de makelaar meer dan twaalf vrije kavels verkocht en heel veel onder optie gezet. De Oostergast is een populaire woonwijk. De tweede fase van Het Noorderlicht, de centraal gelegen straat in het midden van de woonwijk is grotendeels al opgeleverd. Aan de zuidkant wonen al veel nieuwe inwoners. Rondom deze straat worden nog een paar droomhuizen gebouwd. Het Natuureiland in de wijk krijgt ook steeds meer vorm en is straks een prachtig stuk natuur binnen de woonwijk. Met veel voorzieningen in de omgeving en het dorpse gevoel blijven mensen uit de omgeving en uit de stad geïnteresseerd in de vrije kavels van de Oostergast.

Wethouder Fred Stol kan wel een verklaring geven waarom de vrije kavels in de Oostergast zo populair zijn: “Mensen bouwen graag hun droomhuis in de Oostergast. In deze ruim opgezette woonwijk liggen prachtige vrije kavels met voldoende ruimte waar verschillende woonwensen bereikbaar zijn. Ook de lage grondprijs, goede bereikbaarheid en voorzieningen ten opzichte van de stad maakt het aantrekkelijk om in Zuidhorn een eigen huis te bouwen”

Vrije kavels
De vrije kavels liggen op prachtige plekken in de Oostergast. Aan de rand, dichtbij het Natuureiland, met vrij (uit)zicht richting Aduard of met vrij (uit)zicht over de landerijen. De vrije kavels variëren qua grootte van circa 414 m2 tot 696 m2 en de kavelprijs bedraagt € 195 per m2 exclusief BTW. Op www.deoostergast-zuidhorn.nl is te zien welke vrije kavels nog beschikbaar zijn. Voor meer informatie over de vrije kavels kunnen belangstellenden contact opnemen met makelaar Jos Kremer, Steenhuis Makelaars, (0594) 50 00 20.