Leerlingen planten boom (28-03-2018)

Leerlingen De Noordster planten boom ter ere van Boomfeestdag en Boom aan Z.

Woensdagmiddag 28 maart planten leerlingen van De Noordster samen met wethouder Henk Bakker (Zuidhorn) ter ere van Boomfeestdag en kunstproject Boom aan Z. een boom bij de bredeschool De Noordster.

Boom aan Z.
Boom aan Z. is een kunstproject waarin aan de hand van bomen en hun verhalen afscheid wordt genomen van de zelfstandige gemeente Zuidhorn, die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Het project is een initiatief van PlatvormWest in samenwerking met de gemeente.

Boomfeestdag
Boomfeestdag is normaal gesproken de derde woensdag in maart maar vanwege het koude weer vindt deze planting een week later plaats. Boomfeestdag heeft als bedoeling kinderen bewust maken van de functies en waarde van bomen in hun directe omgeving.

www.zuidhorn.nl/boomaanz.