Heropening fietspad De Lindt Aduard (04-05-2018)

Woensdagmorgen 9 mei heropent wethouder Henk Bakker het fietspad langs De Lindt in Aduard

Hij doet dit door het inzaaien van een deel van de bermen langs het fietspad met een mengsel van verschillende kruiden en bloemen. Dit vindt plaats bij de kruising De Lindt-Johan Clantstraat in Aduard.

Wethouder Henk Bakker: “Wanneer het bloemenmengsel tot bloei komt, is dat goed voor onze bijen en ook erg mooi om te zien als je over het fietspad rijdt. We willen langs meer fietspaden en op andere geschikte locaties bloemenmengsels zaaien.”
 

Vervanging
In het najaar van vorig jaar zijn de werkzaamheden voor het vervangen en verharden van het 1 km lange fietspad De Lindt gestart. De oude asfaltverharding is vervangen door een nieuwe betonverharding. Met deze nieuwe verharding is het fietspad weer jaren geschikt om over te fietsen.
 

Verbinding
Veel scholieren en forenzen naar Groningen maken gebruik van het fietspad. Goede fietsverbindingen zijn belangrijk. Ze maken fietsen aantrekkelijk en dragen zo bij aan duurzame bereikbaarheid. Op deze manier wordt ook bewegen gestimuleerd en dat is goed voor de gezondheid en conditie.