Duurzaamheidslening weer beschikbaar (31-01-2018)

Aanvulling budget duurzaamheidslening wegens groot succes.

Woningeigenaren kunnen in de gemeente Zuidhorn weer terecht voor een duurzaamheidslening voor energiebesparende maatregelen. De gemeenteraad besloot 22 januari het fonds met € 200.000 aan te vullen. De lening is een enorm succes. Inmiddels hebben hier al 60 inwoners gebruik van gemaakt.

Van het verruimde budget is € 100.000 beschikbaar voor energiebesparende maatregelen en € 100.000  voor zonnepanelen. Wethouder Henk Bakker: “De beste energie is de energie die je niet gebruikt, daarom vindt de gemeente Zuidhorn het belangrijk energiebesparing te stimuleren.”

Met de duurzaamheidslening kunnen woningeigenaren maximaal € 15.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Meer informatie over en/of aanvragen van de duurzaamheidslening kan via: www.zuidhorn.nl/duurzaamheidslening.