College betreurt besluit De Wierde (24-02-2016)

College Zuidhorn betreurt besluit verzorgingshuis De Wierde Grijpskerk.

Zonnehuisgroep Noord heeft vanmorgen aangekondigd het verzorgingshuis de Wierde in Grijpskerk te sluiten per 1 januari 2019. Het college van de gemeente Zuidhorn is diep geraakt door het bericht van de Zonnehuisgroep en betreurt het besluit ten zeerste.

Burgemeester Bert Swart: “Het wegvallen van het verzorgingshuis en de bijbehorende functies heeft een enorme impact op de bewoners, de medewerkers en ook op de inwoners van Grijpskerk.” Wethouder Bert Nederveen: “Er is ons alles aan gelegen de Wierde (eventueel in een andere vorm) te behouden voor de dorpsgemeenschap van Grijpskerk.”

Belangrijke voorziening
De Wierde organiseert bijna dagelijks activiteiten voor en door bewoners en ook voor inwoners van Grijpskerk. Daarnaast zijn er voorzieningen te vinden zoals een Eetkamer van Oranje, een kapsalon en een pedicure. Ook zijn er veel vrijwilligers actief. Het verzorgingshuis heeft een heel eigen plek in de samenleving van Grijpskerk. Met het sluiten van de Wierde valt een belangrijke voorziening voor het dorp en de omgeving weg.

Mogelijkheden verkennen
Het college wil daarom samen met instellingen en verenigingen in het dorp de mogelijkheden verkennen om de functies van de Wierde voor Grijpskerk te behouden.