Boom aan Z. van start (29-05-2018)

Start kunstevenement Boom aan Z. als  opmaat naar afscheid gemeente Zuidhorn.

Kunstevenement Boom aan Z. is een natuur- en kunstproject dat het einde van de zelfstandige gemeente Zuidhorn markeert  en de overgang naar de nieuwe gemeente Westerkwartier in gang zet. Dit gebeurt aan de hand van de oer levensvorm: bomen. Wethouder Henk Bakker geeft vrijdag 1 juni omstreeks 16.00 uur op symbolische wijze het startsein voor het kunstproject voor de gemeente Zuidhorn en haar inwoners. Plaats van handeling is de “Westergastfabriek”, het voormalige gymlokaal aan de Westergast 1a te Zuidhorn. Dit is gedurende een aantal maanden ook het hoofdkwartier voor de Boom aan Z. organisatie. Van hieruit initieert de organisatie diverse acties en activiteiten en werken ze toe naar het afsluitende evenement op 29 september aanstaande. De organisatie heeft inmiddels in alle dorpen in de gemeente een notenboom geplant.

Oproep inwoners
Boom aan Z. heeft verhalen nodig voor een schitterend afscheid van de gemeente Zuidhorn. Inwoners kunnen hun idee over een boom of bomen voor 1 juli aanstaande sturen naar boomaanz@zuidhorn.nl. Dit mag een filmpje, gedicht, muziekclip, blog, vlog, tekst, act of foto zijn. De organisatie is benieuwd naar alle ideeën.

Initiatief
Boom aan Z. is mogelijk dankzij steun van Rabobank Noordenveld West Groningen, Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, SNSfonds Grijpskerk en gemeente Zuidhorn. Het project is een initiatief van PLATVORMWEST in samenwerking met de gemeente Zuidhorn.

De gemeente Zuidhorn gaat per 1 januari 2019 samen met de gemeenten Grootegast, Leek en Marum en het gebied Middag van de gemeente Winsum op in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Meer informatie
Meer informatie over het project is te vinden op www.zuidhorn.nl/boomaanz. De activiteiten voor het project zijn ook te volgen via facebook @boomaanz.