Boom aan Z. van start op 1 juni 2018 (25-05-2018)

Evenement van PlatvormWest.

De gemeente Zuidhorn houdt na dit jaar op te bestaan. Hoe neem je afscheid zonder te vervallen in sentimentaliteit? PlatvormWest (Gert Sennema en Willem Wessels, bekend van SWET) organiseert in opdracht van de gemeente een afscheid dat stilstaat bij het bestaande en het verleden, maar ook gericht is op de toekomst. Het afscheid van de gemeente bestaat uit een grote culturele manifestatie op zaterdag 29 september aanstaande voor alle inwoners.

Musical
PlatvormWest heeft kinderen, via de scholen, uitgenodigd mee te doen in een musical die gericht is op (bomen in) hun omgeving. De musical wordt eind september opgevoerd. Kasper Peters, die ook voor Het Klokhuis schrijft, levert de tekst voor deze grote productie. Gabriëlle Glasbeek, van ‘Vrouw Holland’, draagt zorg voor de regie en Gert Sennema en Harrie van Lier (zanger, bassist en componist) verzorgen de muzikale invulling. De professionele kunstenaars
hebben al diverse scholen bezocht om zoveel mogelijk talent uit de gemeente Zuidhorn te mobiliseren. Inmiddels is er een grote groep leerlingen van de basisscholen in de gemeente die zich hebben opgegeven voor de eindmusical. Bomen zijn enigszins beperkt in hun uitdrukking, maar de kinderen geven blijk van veel talent op het gebied van schrijven, spel en muziek. Gabriëlle, Kasper en Gert zijn onder de indruk van hun geestdrift en kwaliteiten.

Start
Vrijdag 1 juni om 16.00 uur organiseert PlatvormWest een informatiebijeenkomst voor de kinderen en hun ouders waar ze meer vertellen over het project Boom aan Z.  Dit is ook het startsein voor het project waarmee afscheid wordt genomen van de gemeente Zuidhorn.

Verhalen
Niet alleen kinderen zijn aan zet bij Boom aan Z. Iedereen in de gemeente kan vanaf nu zijn/haar beeld of verhaal kwijt over een boom. Iedereen die zich
geïnspireerd voelt of uitgedaagd door bomen in Zuidhor n, kan zijn/haar verhaal inzenden. Dat mag op allerlei manieren, in een gedicht, verhaal, tekening, met een (video)filmpje, muziek, een foto, enz. Alle inzendingen krijgen een plek op de site, in het boek of op de culturele manifestatie. De inzending kan naar
boomaanz@zuidhorn.nl. Nina van der Broek uit Groningen en onder meer bekend van het boek 'Kom vul de glazen' gaat op basis van al deze inzendingen
een boek schrijven. Ze reist hiervoor, op een ludieke manier, door de gemeente en gaat in gesprek met inwoners om hun verhalen op te tekenen.

Notenbomen
Om het afscheid te markeren heeft de gemeente in alle kernen een notenboom geplant. De eerste boom is woensdag 28 maart geplant bij de Noordster in
Zuidhorn. Inmiddels heeft elke ker n een notenboom.

Culturele manifestatie
Zaterdag 29 september is de grote culturele manifestatie in Zuidhorn, die in het teken staat van de afsluiting van het project
Boom aan Z. en het afscheid van de gemeente Zuidhorn. Alle inwoners zijn van harte welkom.

Meer informatie
De komende maanden houden we jullie via deze krant (tekst gemeentepagina Streekkrant) op de hoogte van het verloop van het project.

Meer informatie vinden jullie ook op
www.zuidhorn.nl/boomaanz en facebook @boomaanz.