Aanslag gemeentelijke belastingen digitaal via Mijnoverheid.nl (28-02-2017)

De gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn versturen dit jaar voor het eerst hun aanslag gemeentelijke belastingen digitaal aan de belastingplichtigen, die beschikken over een eigen berichtenbox van ‘Mijn Overheid’.

Om de overgang soepel te laten verlopen, krijgt iedereen de aanslag dit jaar ook nog op papier in de brievenbus.

MijnOverheid

Steeds meer overheidsorganisaties maken gebruik van de digitale berichtgeving via Mijn Overheid, de ‘persoonlijke brievenbus’ van de overheid. Deze berichtenbox biedt inwoners een overzicht van hun persoonlijke gegevens, lopende zaken en digitaal verzonden berichten. De gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn gaan hier steeds meer gebruik van maken. De aanslag gemeentelijke belastingen 2017 is hiervan het eerste voorbeeld. Maakt u nu nog geen gebruik van Mijn Overheid, maar activeert u vóór 1 januari 2018 een account, dan ontvangt u vanaf volgend jaar de aanslag digitaal. In de nabije toekomst kunnen de gemeenten ook andere berichten digitaal verzenden.

Berichtenbox activeren

De berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. Om uw post te kunnen lezen, moet u de berichtenbox activeren. Ook dient u aan te geven dat u de post van de gemeente digitaal wilt ontvangen. Hebt u dat nog niet gedaan? Ga dan naar www.mijnoverheid.nl en log in met uw DigiD. Als u daarbij een e-mailadres opgeeft, dan ontvangt u een e-mail zodra er een nieuw bericht voor u klaarstaat (bijvoorbeeld van uw gemeente, de Belastingdienst of de Rijksdienst voor het wegverkeer, de RDW). Hebt u al wel een berichtenbox, maar geen e-mailadres opgegeven? Wij adviseren u dat dat dan alsnog te doen. Anders krijgt u geen automatische melding als een nieuw bericht voor u klaar staat.

Per post

Het kan zijn dat u geen computer heeft of geen digitale diensten wilt afnemen. Als u geen berichtenbox opent via Mijn Overheid, hoeft u niets te doen en krijgt u betreffende informatie per post.

Hebt u vragen, neemt u dan contact op met de Publieksbalie van uw gemeente.